Arrestatie bij misdaden of wanbedrijven

RECHTSTAKKEN STRAFRECHT Arrestatie Arrestatie bij misdaden of wanbedrijven

Arrestatie bij misdaden of wanbedrijven

Algemeen
Een arrestatie is mogelijk als u verdacht wordt van het plegen van een misdaad of een wanbedrijf. Dit wil dus zeggen dat als u verdacht wordt van het plegen van een moord, u gearresteerd kan worden. Maar ook voor oplichting of diefstal kan u worden gearresteerd.

Misdaad
Misdaden zijn de zwaarste misdrijven. Op misdaden staat een criminele straf, dit wil zeggen dat u voor het Hof van Assisen zal verschijnen. De minimumstraf bedraagt een opsluiting van vijf jaar tot levenslange opsluiting. Wordt u verdacht van een misdaad, dan zal u worden gearresteerd.

Wanbedrijf
Een wanbedrijf is een ernstig misdrijf. Deze worden behandeld door de correctionele rechtbank en hierop staat dan ook een correctionele straf. De minimumstraf hier is acht dagen gevangenis tot maximum vijf jaar gevangenis. Voorbeelden hiervan zijn diefstal, fraude, slagen en verwondingen. Natuurlijk kunnen er altijd verzwarende omstandigheden zijn waardoor een wanbedrijf samengaat met een misdaad.

Had u graag meer informatie verkregen over de arrestatie bij een misdaad of een wanbedrijf? Contacteer dan één van onze advocaten.