Banbreuk en enige gevallen van verberging

RECHTSTAKKEN STRAFRECHT Misdrijven Banbreuk en enige gevallen van verberging

Banbreuk en enige gevallen van verberging

Als u verdacht wordt van een misdrijf is het belangrijk dat u zich goed laat vertegenwoordigen. Het is aangeraden om zo snel mogelijk contact op te nemen met één van onze strafpleiters die deze zaak perfect voor u kunnen behandelen. Onze advocaten zullen u verdedigen en bijstaan gedurende de procedure. Ze zullen hun uiterste best doen om een correcte uitspraak te behalen. Weet dat er ook de mogelijkheid is om beroep te doen op een pro deo advocaat. Had u hier graag meer informatie over gewenst of had u graag bijstand van een gespecialiseerde advocaat gewenst? Neem dan contact op met één van onze strafpleiters. Wat is verberging precies? Verberging wil zeggen dat u een persoon verbergt of doet verbergen van wie u weet dat deze vervolgd wordt of veroordeeld is voor een misdaad. Het is al voldoende dat u als tussenpersoon tussenkomt om een persoon die een misdaad gepleegd heeft te verbergen om zelf als verdachte van verberging te worden beschouwd. Niet enkel het verbergen van een persoon die een misdrijf gepleegd heeft is strafbaar maar ook het verbergen van een lijk van iemand die gedood is of door slagen en verwondingen gestorven is, is strafbaar. Straffen De straf die u kan krijgen als u verdacht wordt van dit misdrijf hangt af van de situatie. Hieronder vindt u de straffen per situatie. Bovenop deze gevangenisstraffen kunnen nog geldboetes worden opgelegd. Onderstaande straffen zijn niet van toepassing op de bloedverwanten in opgaande of in neerdalende lijn (dus de ouders, grootouders, kinderen, kleinkinderen,…), de echtgenoten zelfs na echtscheiding, broers en zussen, aanverwanten in dezelfde graden van de verborgen misdadigers, van de daders of van de medeplichtigen aan de doodslag, de slagen of de verwondingen.

  Minimumstraf Maximumstraf Boete*
Persoon verbergen die vervolgd wordt voor een misdaad Gevangenisstraf 8 dagen Gevangenisstraf 2 jaar 26 euro tot 500 euro
Lijk verbergen Gevangenisstraf 3 maanden Gevangenisstraf 2 jaar 50 euro tot 600 euro

Verzachtende omstandigheden Mits een goed pleidooi kunnen we onder de strafmaat van dit misdrijf duiken door middel van eventuele verzachtende omstandigheden. Had u graag meer geweten over banbreuk en verberging? Contacteer dan één van onze advocaten. *Houd er rekening mee dat deze geldboete vermenigvuldigd moet worden met de opdeciemen.